pondělí, února 06, 2006

Chichen Itza

Mno, tak mame za sebou prvni pyramidky! Na Chichen Itza jsme si privstali (vzhledem k tomu, ze se porad budime treba ve tri rano, to nebyl moc problem:)) a uzili si ho po ranu v jeho panenske podobe. Jeste ze tak, kdyz jsme ve dvanact odjizdeli, bylo tam plno jak na poutove atrakci...
Na pyramidy jsme vyrazeli z malebneho mesta Valladolid, ktere trochu spravilo dojem z Yucatanu, protoze na ceste z Cancunu smerem na zapad bylo znat, ze se tu nedavno prohnal hurikan:( Skutecne to tam vypadalo dost bidne.
Ve Valladolidu jsme bydleli kousek od kostela, kde zrovna probihaly nabozenske slavnosti pod sirym nebem. Byla to veru zajimava smes katolicismu a starych predkrestanskych tradic.
Ted sedime v Meride, coz je stare kolonialni mesto na zapade Yukatanu. Je to tu docela fajn, ale tesime se na prvni osplouchani v mori, ktere snad bude nasledovat zitra.
No a jeste poznamka k mexickymu jidlu. Je si sice super - hlavne limetova polivka, ale mirne rozezrane Stredoevropany moc nezasyti:( Coz je na druhou stranu dobre, protoze krome Huba nam asi vsem troska hubnuti jen prospeje: D a Ch.

El Hrabo

0 Comments:

Okomentovat

<< Home