pondělí, února 13, 2006

Patnact minut guatemalske slavy

Tak dneska se nam podarilo prekrocit guatemalske hranice. Slovo "prekrocit" je vice nez na miste,, bo jsme museli pesky. Nas krasny Nissan Truru musel zustat v Mexiku, protoze nemame povoleni s nim vyjet:( Mistni nam sice rikali, ze maly baksis prislusnemu urednikovi, za kterym nas dokonce zavedli, by to urcite spravil, ale protoze je nam korupce proti srsti, zustavame v Chiapasu.
Misto do Guatemaly jsme teda zamirili k vulkanu Tocana, kterej ma asi 4000 metru. Spokojili sme se jen s malym vyletem k mistnim vodopadum. Skarohlid Hubert se sice cukal, ze auto nechavame na prilis ostrym miste, ale byl prehlasovan a slo se. Vodopady jsou sice pruvodcem lehce preceneny, ale samotna prochazka mirnou dzungli stala za to, stejne jako symbolicke smoceni se ve studene vode valici se odnekud z vrcholu sopky.
Po navratu jsme se vsichni lehce vysmali Hubertove neduvere v mistni omladinu a vyrazili podruhe do Guatemaly, tentokrat pro tricko s emblemem guatemalskeho piva Gallo pro Chunkyho kamose, ktery jsme stejne nesehnali. Primo na hranici jsme narazili na borce zamotanyho do magnetofonove pasky, leziciho naprosto tuze na zemi. Nikdo si nebyl jistej, jestli je vubec zivej, ale Guatemalci kolem prochazeli, jako by se nic nedelo, tak jsme radej sli. A to taky proto, ze hranici jsme normalne prosli, v Mexiku jsme se neodhlasili imigracnimu a v Guatemale neprihlasili na pasovym:) Celkova doba obou navstev neprekrocila ctvrt hodky, ale v Guatemale jsme teda prece jen byli a muzem to dokazat fotodokumentaci:D
Nasledovala cesta zpet do Tapachuly, kde jsme spali uz vcera v pomerne peknym hotylku (i kdyz mestu se neda uptit, ze krome zocala je to slusna dira a na nic si nehraje:)). Pri vybalovani auta jsme zjistili, ze Hub prece jen neco pravdy mel a mistni ditka se nam pokusily dostat do kufru. No, nastesti se nepodarilo a po kratkem technickem intermezzu zakoncenem vylomenim zohnute krytky nas kufr opet funguje dal:)
Tot zatim vse, maminkam slibujeme, ze si priste dame vetsi pozor a budem poslouchat Huberta:)

El Hrabo

0 Comments:

Okomentovat

<< Home